vrijdag 3 maart 2017

SollicitatieLAB en de verkiezingen van 15 maart De echte cijfers

SollicitatieLAB en de verkiezingen



Nee, we geven je geen stemadvies. Ook gaan we ons niet kandidaat stellen. Al hebben we natuurlijk wel veel ideeën hoe de bestrijding van de werkloosheid beter kan. Welke aanpassingen op de arbeidsmarkt en in de sociale zekerheid nodig zijn.  Ook ergeren we ons regelmatig aan politici die zichzelf op de borstkloppen dat de werkloosheid weer sterk gedaald is en/of onjuiste beelden weergeven.
Officieel zijn er begin 2017 480.000 werklozen, maar wij denken dat veel meer mensen zich werkloos voelen en dat de door het CBS gehanteerde definitie van werkloosheid niet overeenkomt met wat Nederlanders als werkloosheid ervaren. Wij schatten op basis van de CBS-cijfers in dat 1,6 miljoen mensen in Nederland graag (meer) willen werken.

Wij vinden dat je t.a.v. de werkloosheid moet kijken naar de situatie voor de crisis en moet streven naar een eerlijke verdeling van betaalde en onbetaalde arbeid en het liefst op een manier dat iedereen die aan de arbeidsmarkt wil deelnemen dat kan.
Ook vinden we het raar dat sommige partijen, hun verkiezingsprogramma niet laten doorrekenen door het CPB. Zelf met overzichtjes komen. Daarom ook een overzichtje van de belangrijkste uitkomsten van het CPB.
We hopen dat we het met deze pagina iets gemakkelijker maken voor je.

De cijfers



De CPB-doorrekening


De programma's van de politieke partijen
Neen een stemadvies krijg je van ons niet. Wel denken we dat het belangrijk is om een goede keuze te maken. Daarom op deze pagina een overzicht van de hoofdpunten van de programma's van de verschillende politieke partijen. Deze analyse hebben wij niet zelf gemaakt, maar Cedris. Cedris is de landelijke vereniging voor sociale werkgelegenheid en re-integratie. De leden van Cedris bieden, in opdracht van rijk en gemeenten en in samenwerking met het bedrijfsleven, werk voor mensen met een beperking.Zij maakten voor hun magazine WERKT deze analyse. In het magazine is nog veel meer interessants te lezen. Dit is de link. Wij zijn heel blij dat we hun analyse op onze website mochten publicieren.

Andere Analyses

Wekr
Ook bij Wekr hebben ze een analyse gemaakt van de partijprogramma's op het gebied van werk. Deze is hier te vinden

Start Foundation
Bij de Start Foundation hebben ze zelfs een Werk-Kies-Kompas neergezet die je kan invullen. Vergelijkbaar met de Stem-wijzer. Altijd handig om te doen, maar uiteindelijk moet je er z