zaterdag 28 december 2013

6 signalen dat je van baan moet veranderen in 2014

6 signalen dat je van baan moet veranderen in 2014

 
Het nieuwe jaar staat voor de deur. Tijd om je carrière even te evalueren: ben jij tevreden met de baan die je nu hebt? Of kan het beter?

Deze zes signalen zeggen je dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging.

 

1. Je baan interesseert je niet

Je werkt strikt van negen tot vijf. Je neemt geen initiatief. Aan het eind van het weekend steekt de zondagavond blues de kop op en 's-ochtends sleep je je naar kantoor. Klinkt dat bekend? Dan wordt het hoog tijd om een nieuwe uitdaging te zoeken. Lees ook deze vijf tips om je te bevrijden uit een vastgelopen loopbaan.

 

2. Je leert niets nieuws bij

Misschien krijg je je bij je huidige werkgever geen mogelijkheden om verder te groeien. Het is jaren geleden dat je een opleiding kon volgen, en het ziet er niet naar uit dat je binnenkort je horizon verder kan verbreden. Tijd om de sprong naar iets nieuws te maken?
 

3. Je bent zelf veranderd

Mensen veranderen. Ze krijgen kinderen, stellen hun ambities bij, ontwikkelen andere interesses. Het bedrijf waar je werkt, was misschien een perfecte match toen je er op je 25ste aan de slag ging, maar ondertussen kun je de bedrijfscultuur al lang ontgroeid zijn.

 

4. Je verdient niet genoeg

Uit ons Nationaal Salaris Onderzoek bleek: één op de drie werknemers is bereid om loon in te leveren voor bijvoorbeeld een beter pensioen of baanbehoud. Maar hoewel werknemers best bereid zijn om nettosalaris in te leveren, zijn ze daarom nog niet altijd tevreden met hun salaris. En de verwachte gemiddelde salarisstijging van gemiddeld 2,3 procent voor 2014 berekend door bijvoorbeeld de Hay Group houdt ook niet echt over. Een nieuwe baan biedt de mogelijkheid om over je salaris te onderhandelen.

 

5. Je hebt te veel stress door je werk  

Een beetje gezonde stress zo nu en dan is absoluut geen slechte zaak. Als je elke dag op eieren loopt of op het randje van uitbarsten staat, is er wel een probleem.

 

6. Je zit op een zinkend schip

Gaat het niet goed in je bedrijf? Vermoed je dat ze binnenkort bij de directie definitief de boeken sluiten? Vermijd het zwarte gat en ga nu al op zoek naar iets nieuws. Want ooit wordt je stoel onder je vandaan getrokken, en dan is het misschien al te laat voor een plan B.