maandag 3 november 2014

Staan er veel vacatures open bij de Deloitte Technology Fast 50?


Op 31 oktober 2014 zijn weer de 50 snelstgroeiende bedrijven bekendgemaakt in de technologie sector. Natuurlijk feliciteert SollicitatieLAB alle 50 bedrijven die deze prestigieuze lijst hebben gehaald. Daar zijn deze bedrijven natuurlijk allemaal terecht zeer trots op.

OPENSTAANDE VACATURES

Wij volgen deze bedrijven elk jaar om te zien of er bij deze bedrijven ook veel vacatures openstaan. Wat natuurlijk opvalt is, dat deze bedrijven met duizelingwekkende cijfers groeien. Zo groeit GreenPeak uit Utrecht met 8757 % terwijl de nummer 2 Xebia Labs ook nog met meer dan 8000% groeit.

Een andere conclusie is dat veel bedrijven in de grote steden liggen. Amsterdam heeft 10 bedrijven in totaal binnen deze lijst, waarvan 4 bij de eerste tien. Ook steden als Utrecht, Eindhoven, Groningen, Enschede en Rotterdam komen meerdere malen in de lijst voor.

Hebben deze bedrijven nu veel vacatures openstaan. Wij vinden het wel opvallend dat bij 14 bedrijven er helemaal geen vacatures op hun website openstaan, of dat ze in ieder geval niet makkelijk op hun website zijn te vinden. Je zou toch mogen verwachten dat ook bij deze bedrijven een speciale plek op hun website wordt gevonden voor de toekomstige vacatures. Het is momenteel nog wel zo dat er een ruime arbeidsmarkt is, maar dat kan voor veel specialistische beroepen snel veranderen.

Nu dan de cijfers

Bij de 36 bedrijven in deze lijst staan in totaal 183 vacatures open. Dit zijn vooral vacatures voor developers, webdesigners etc. Ook staan er een aantal sales banen open. Kennelijk is daar ook al een tekort aan.

Veel van de openstaande #vacatures staan open voor starters op de arbeidsmarkt. Als je het personeelsbestand van deze bedrijven ziet, zijn het toch vooral jongeren die daar werken. Mede gezien het grote aantal werkzoekenden boven de 45 jaar, zou het ook voor deze bedrijven getuigen van een maatschappelijke verantwoordelijkheid om ook 45++ in dienst te nemen.

Naast gericht solliciteren op de openstaande vacatures vragen veel bedrijven ook om open sollicitaties in te sturen naar de HR afdeling van deze bedrijven.

Voor verdere informatie over de lijst Fast 50 Technologie kun je terecht op www2.deloitte.com  onder de naam Fast50-rankings.